نصب سیستم RIBBED:
در نصب به روش Ribbed هیچگونه پیچ و پرچی بر روی ورق HPL انجام نمیگردد و برای نصب از چهار مدل براکت آلمینیومی به تناسب محل اتصال مورد استفاده قرار میگیرد ، در واقع یراق در مغز ورق جاسازی میگردد همچنین قسمتهای زاویه بر توسط براکت به هم متصل میگردد که باعث ثابت ماندن ورق از تمامی زوایا میگردد و سلامتی ورق با این روش نصب تضمین میگردد . در سیستم نصب RIBBED هدف ما مرتفع کردن معایب اجرا که در طول زمان بوجود می آید میباشد. مزیتهای این روش نصب: 1- فارسی شدن تمامی زوایا 2- رگلاژ نمودن تا 15 میلیمتر 3-اجرای ابعاد کوچک تا عرض 5 سانتیمتر 4- عدم ایجاد سوراخ در سطح HPL 5- جدا نمودن HPL از سطح شاسی از 3 میلیمتر تا 20 میلیمتر 6-رعایت تمامی استانداردهای نصب به روش هنگ 7-کاهش مبلغ اجرا تا 40% نسبت به نمای هنگ 8-جلوگیری از تغییر شکل پذیری ورق در بلند مدت صفحه های HPL توسط براکتهایی که با چسب و پیچ به پشت ورق متصل میگردد بر روی شاسی نصب میشود. این روش نصب دو ضعف بزرگ دارد: 1- صفحه های hpl از یک طرف قابلیت زاویه بری دارد. 2- هزینه تمام شده این سیستم بسیار بالا تمام میشود.
نصب در نمای خارجی:
نصب خشک(نصب با اتصال قابل رویت) :نمای خارجی نصب به روش خشک ساده ترین روش اجرای نمای HPL میباشد.ورقهای HPL طبق ابعاد مورد نظر برش و توسط پرچ همرنگ ورق به زیر سازی متصل میگردد با توجه به اینکه سطح پشت ورق به زیر سازی متصل میگردد میبایست دو دریچه در قسمت پایین و بالا باز گذاشته شود تا هوا در پشت ورقها جریان داشته باشد که اگر این کار انجام نشود باعث تغییر شکل ورق میشود.وجود فضای خالی بین دیوار بنا و قطعه نصب شده عامل مهمی در کاهش عبور سرما وگرما به داخل ساختمان می باشد . به علاوه با افزودن جداره ایزولاسیون به فضا می توان نتایج بسیار بهتری از نظر عایق صوتی و حرارتی کسب نمود جلوگیری از تعریق از دیگر خواص نصب خشک است . (rain screen) نصب با اتصال قابل رویت : ورق های H.P.L طبق طرح در اندازه های مختلف بریده شده و توسط پیچ ها یا پرچ های مخصوص که در پوش هم رنگ نما دارد به زیر سازی محکم می گردد.این روش نصب قابلیت اجرا با ضخامت ورقهای 6 و 8 میلیمتر را دارا میباشد.ورق های H.P.L طبق طرح در اندازه های مختلف بریده شده و توسط پیچ ها یا پرچ های مخصوص که در پوش هم رنگ نما دارد به زیر سازی محکم می گردد.
بزرگترین ایراد این روش نصب :
1- تنطیم نبودن فارسیها 2- بریدن پرچها طی زمانی کوتاه ( پرچ در اتصال با آهن بمرور زمان سولفات کرده و پاره میشود )
سیستم نصب هنگ :
اجرای نمای HPL با سیستم هنگ اولین روش نصب این متریال میباشد که برای زیرسازی کار از پروفیلهای آلمینیوم تعریف شده استفاده میگردد ، در این روش ضخامت ورق میبایست حداقل 8 میلیمتر به بالا باشد این روش نصب قابلیت اجرا با ضخامت ورقهای 8 و 10 و 12 میلیمتر را دارا میباشد.در این سیستم ابتدا سپری به سازه متصل میگردد ، سپس فریم لاملهای عمودی بر روی سپری ها نصب میشود.در پشت ورق HPL به تناسب ابعاد، براکت توسط چسب و پیچ متصل میگردد و سپس ورق بر روی شاسی یا همان فریم لاملهای افقی نصب میشود.
نصب قابل تنظیم:
صفحات H.P.L توسط پروفیل آلومینیومی قابل تنظیم بر روی زیرسازی نصب میگردد.
نصب چسبی:
در نصب چسبی از چسب پلی اورتان و پرایمر استفاده میگردد.ورق های H.P.Lتوسط دو نوع چسب مخصوص بر روی زیر سازی محکم می گردد.این روش برای نمای بیرونی توصیه نمیگردد بدلیل مستهلک شدن چسب طی گذر زمان این روش نصب قابلیت اجرا با ضخامت ورقهای 6 و 8 میلیمتر را دارا میباشد.البته این نوع نصب برای دکور داخل یا نمای داخلی میباشد .ابتدا دو سطح مورد نظر را به پرایمر آغشته نموده پس از خشک شدن با چسب پلی اورتان و چسب دو طرفه به هم متصل میکنند که پس از گذشت زمان 2 ساعت ورق به زیر سازی محکم میگردد.
روش نصب با چسب
ابتدا سطح زیرسازی را با یک پرایمر ( استون یا تینر در صورت استفاده از آلومینیوم ) از هر گونه آلودگی یا چربی پاک کنید. این کار را می توانید با استفاده از پنبه یا یک دستمال تمیز انجام دهید. با استفاده از دستگاه سنگ فرز، روکش پشت پانل را ساییده تا زمینه چسبندگی و اصطکاک بیشتری برای چسب پلی اورتان فراهم شود. لازم به ذکر است که سائیدگی فقط در قسمت هایی که به زیر سازی چسبانده می شوند باید صورت گیرد. بعد از اتمام تراشیدن پشت پانل، می بایست حتما سطح آن تمیز شود تا براده های چوب مانع از چسبندگی پانل نگردد. با توجه به اینکه چسب پلی اورتان یک چسب فوری نیست، باید از گیره یا روکش دیگری استفاده کنید تا پانل حرکتی نکند تا مدت زمان پخت چسب کاملا سپری شود. روش پیشنهادی برای این سیستم نصب استفاده از نوارهای خود چسب می باشد. برای این منظور، یک روی نوار را در دو ردیف عمودی به زیرسازی چسبانده و روی دیگر آن را به همان حالت و بدون کندن پوشش، نگاه دارید. لا به لای نوارهای خود چسب را با چسب پلی اورتان پر کنید. برای این منظور بهتر است که سر تفنگ V شکل باشد تا لایه چسب به صورت مثلثی شکل روی زیر سازی قرار گیرد. هر ردیف چسب پلی اورتان می بایست در حدود ٩ میلی متر قطر داشته باشد چند دقیقه بعد از اینکه چسب پلی اورتان را زدید، روکش بیرونی نوارهای خودچسب را کنده و پانل ها را بچسبانید. باید توجه داشته باشید که قطر نوارهای خود چسب بیشتر است. لذا تا قبل از اینکه پانل ها با نوارها تماس پیدا کند، می توان پانل ها را جا به جا و فاصله آن را تنظیم کرد. اما بعد از اینکه پانل با نوارهای خود چسب تماس پیدا کرد، دیگر نمی توان تنظیمات را انجام داد.
سیستم نصب با پیچ پنهان
در این روش پیچ ها از سطح ورق پایین تر می رود و برای پوشاندن محل قرار گیری پیچها سرپوش هایی به رنگ پانل روی آن قرار می گیرد. قطر این سرپوش ها هفت و نیم تا ده میلی متر است. در این سیستم هرگز نباید از پیچ هایی که گل آن مخروطی است استفاده کرد. چون پیچ های مخروطی از حرکت آزاد پانل هنگام انبساط و انقباض جلوگیری خواهند کرد.
نصب با روش پروفیل هنگ ( آویزان )
در این مدل از نصب، از پروفیل های آلومینیمی که قابلیت ریگلاژ شدن را دارند، به پشت پانل و شبکه زیر سازی متصل و پانل ها به صورت آویخته روی زیر سازی قرار می گیرند. در این سیستم هیچ پیچ وپرچی روی سطح پاتل دیده نمی شود. بعد از اجرای زیر سازی فلزی ، پروفیل های افقی توسط پیچ هایی از جنس استیل به زیر سازی متصل می شوند. فاصله بین ریل ها نباید از ٦٠ سانتیمتر بیشتر تجاوز کند و در هر پانل نسبت به ارتفاع آن باید سه ردیف پروفیل نصب شود. اگر ارتفاع پانل بین ١٥ الی ٤٠ سانتیمتر باشد، می توانید از دو ردیف ریل استفاده کنید. در چنین شرایطی فاصله آکس ریل ها نهایتا نباید بیشتر از ٣٠ سانتیمتر تجاوز کند.
نحوه اتصال قلاب ها
قلاب ها با استفاده از پیچ های استیل به قطر ٦ میلیمتر و طول ١١/٥ میلیمتر به پشت پانل های HPL پیچ می شود. این قلاب ها در قسمت فوقانی دارای یک سوراخ M8 می باشد که برای تنظیم ارتفاع قلاب به وسیله بولت و یا مهار کردن آن بر روی پروفیل مورد استفاده قرار می گیرد. برای بستن پیچ ها بر روی پانل، می بایست نخست یک سوراخ به قطر ٥ میلیمتر ( که کمتر از قطر پیچ است ) در پانل ایجاد کرد . بدین شکل وقتی که پیچ سفت می شود لبه های آن سوراخ را رزوه می کند. ضمنا” عمق سوراخ اول باید از طول پیچ بیشتر باشد تا هنگام فرو رفتن پیچ ، براده های پیچ در جلوی پیچ محلی برای جمع شدن داشته باشد. فاصله بین نصب قلاب ها نسبت به ضخامت پانل ها به شرح ذیل است : ضخامت ٦ میلیمتر حداقل ٦٠٠ میلیمتر ضخامت ٨ میلیمتر حداقل ٨٠٠ میلیمتر توجه : در هر ردیف می بایست حداقل ٣ قلاب در نظر گرفته شود .
روش نصب باپیچ نمایان
نمای HPL را می توان با استفاده از پیچ و یا پرچ نصب کرد. در این روش پانل ها به ستون های عمودی متصل می گردند. چنانچه دیوار به طور کامل و عمودی هم تراز ( یا به عبارت دیگر” شاغول”) نباشد، می توان از یک شبکه معمولا آهنی به عنوان تکیه گاه دوم برای تنظیم فواصل ستون ها استفاده کرد. برای ساخت شبکه معمولا از قوطی های ٤٠ *٤٠ استفاده می شود.
پروسس و پرداخت ورق اچ پی ال نما
نصب با فریم HL یا ST : در این روش نصب از دو مدل فریم آلومینیومی استفاده میشود تنها مزیت این روش نصب سرعت بالای اجرا میباشد. اما معایب بسیار زیادی دارد که بهتر است برای پیشگیری از این معایب از این روش نصب استفاده نگردد . 1- امکان زاویه بری اتصالات افقی وجود ندارد. 2- جمع شدن گرد، غبار در حاشیه پایین فریم و با ، بارش باران محصول گل بر روی HPL 3- موج گرفتن نمای اصلی (فریم قابلیت رگلاژ شدن ندارد) 4-ایجاد صدا در برخورد با باد
سیستم رین اسکرین
RAIN SCREEN SYSTEM پانل هایHPL صفحاتی با روکش طرح چوب هستند که جهت پوشش نمای خارجی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند . پانل های HPL به صورت خشک ( بدون ملات ) نصب می گردند، این نما ها در کشور های صنعتی تحت عنوان ( Rain screen ) نامیده می شوند که می توان در زبان فارسی آن را به دیواره ضد باران ترجمه کرد. رین اسکرین در حقیقت روشی است که در آن نمای بیرونی ساختمان از دیواره اصلی ساختمان با فاصله معینی نصب شده و یک فضای بازی را در این میان (به قطر 3 الی10 سانتی متر)بوجود می آورد. از مزایای استفاده از پانل های HPL می توان به مقاومت در برابر باران و رطوبت، مقاومت در برابر اشعه UV آفتاب ،ایجاد فضا در پشت نما جهت جریان هوا،عایق حرارتی، عایق صوتی و سرعت اجرای بالای آن اشاره کرد.
مزایای ایجاد کانال گردش هوا در پشت پانل
2- نفوذ پذیری هوا گردش هوا، بخار آب را از داخل به خارج منتشر می کند، تعرق نما را آسان نموده و از تراکم هوا (CONDEOSATION) در پشت پانل جلوگیری می کند. 2- محافظت در برابر باران هوای متحرک در کانال ها باعث حفاظت بیشتر از مصالح و اجسام می گردد زیرا از نفوذ آب باران به داخل ساختار ساختمان جلوگیری می کند. 3- عایق حرارتی- جلوگیری از ایجاد پل های حرارتی به موجب فاصله ای که بین زیر سازی فلزی یا شبکه آهنی پانل های HPL وجود دارد، از تبدیل شدن این زیر ساخت ها به هادی گرما پیشگیری شده و نوسانات حرارتی را در پشت نما کاهش می دهد. این امر موجب صرفه جویی در انرژی به میزان 5 الی 10 % می گردد. 4- حفاظت در مقابل تابش نور خورشید فاصله موجود در بین ساختار ساختمان و نمای آن تعادل حرارتی در درون ساختمان را افزایش می دهد و از گرمای بیش از حد در تابستان پیشگیری می کند. همچنین این سیستم تعریق را در نما تسهیل نموده و باعث کاهش نفوذ دما به داخل ساختمان می شود. ضمن اینکه بخش های داخلی ساختمان از تابش مستقیم نور خورشید در امان می ماند. 5- حفاظت آکوستیک با توجه به لایه های متعددی که در نصب این سیستم به کار گرفته می شود مانند پانل های HPL ، عایق های حرارتی ، زیر ساخت های فلزی و غیره این سیستم نقش بسزایی در جذب صدا و کاهش نویز ایفا می نماید.
قواعد کلی
1- ایجاد کانال هوا ، در پشت نما پانل های نمای HPL باید طوری نصب شوند که هوا در پشت آن به صورت آزاد جریان داشته باشد. برای این منظور پانل ها با فاصله از دیواره اصلی ساختمان به زیرسازی های عمودی( غالبأ از جنس آلومینیوم ) متصل می گردند. این فاصله باید فضا یا کانالی را در پشت نما ایجاد نماید. عمق این کانال برای عملکرد درست باید معمولا بیش از 30 میلی متر باشد. هدف از ایجاد چنین فضایی در پشت نما، گردش آزاد هوا در بین دیواره ساختمان و پانل های HPL می باشد. با توجه به اینکه پانل های HPL از جنس طبیعی چوب است بدیهی است که رعایت قواعد کلی جهت نصب فرآورده های چوبی برای این محصول نیز ضروریست. به نکات ذیل در هنگام نصب باید توجه ویژه شود: الف) آب هرگز نباید در پشت پانل ها انباشته شود. ب) دمای هوا در جلو و پشت پانل باید همواره یکسان باشد. در صورت نصب عایق نیز نکات فوق باید در نظر گرفته شود به نحوی که عمق محفظه یا کانال هوا هرگز کمتر از 30 میلی متر نگردد. برای اطمینان از گردش هوا در محفظه ها، مدخل های ورود و خروج هوا می بایستی از تناسب ابعادی برخوردار باشد. با توجه به این که در ایران ناشاغولی نماها بالا می باشد و آهن کشی با فاصله زیاد از دیواره ساختمان قرار می گیرد، فضای ایجاد شده در پشت پانل معمولا به مراتب بیشتر از 30 میلی متر می باشد. لازم به ذکر است که به منظور ایجاد گردش هوا، داشتن محفظه ورود و خروج هوا در انتها و ابتدای نما الزامیست چنانچه نما یکپارچه نباشد و منقسم بر بخش های متفاوت باشد، در قسمت فوقانی و تحتانی هر بخش می بایستی محفظه ای وجود داشته باشد تا گردش هوا را تسهیل بخشد این نکته در مکان هایی که درب و پنجره ها قرار می گیرد نیز می بایست رعایت شود . 2-رعایت حد فاصل پروفیل های عمودی فاصله بین تکیه گاه های عمودی که پانل ها به آن وصل می گردد، بستگی به ضخامت ورق دارد. هر چه ورق ضخیم تر باشد، می توان فاصله بین پروفیل های عمودی را بیشتر کرد. این از نکات بسیار مهمی است که می بایست هنگام نصب حتما در نظر گرفته شود. 3- درز های انبساطی (Expansion joint ) با توجه به حرکات انبساطی چوب، باید فاصله ای را به عنوان درز یا شیار در نظر گرفت. لازم به ذکر است این درزبندی حتما باید بین پانل های HPL با سایر متریال های دیگر هم( مانند سنگ، ورق آلومینیوم، شیشه و … ) رعایت شود. اندازه این درزها بستگی به ابعاد پانل و طراحی نما دارد به طور مثال، برای پانل هایی به اندازه 244 در 122 میلی متر، این فواصل باید حداقل 5 یا 6 میلی متر باشد اگرچه پیشنهاد شرکت سازنده این است که در صورت امکان فاصله بین پانل ها 10 میلی متر در نظر گرفته شود. ضمنا توصیه می گردد که از به کارگیری چسب یا درزگیر جهت آب بندی خودداری شود چون باعث جمع شدن گرد، جرم و خاک در گوشه ها و در حول لبه های پانل ها می گردد. 4- انتخاب ضخامت پانل انتخاب ضخامت پانل بر حسب مکان نصب و نحوه قرارگیری پانل تعیین می شود. برای نصب پانل در دیوارها، سقف های کاذب یا سایه بان ها باید از ضخامت های مختلف استفاده کرد. تعیین ضخامت پانل توسط طراح نما با رعایت دستورالعمل های شرکت های تولید کننده معین می شود. ضخامت پانل، ضخامت بین تکیه گاه ها (ستون های عمودی ) را مشخص می کند. هرچقدر ضخامت پانل بیشتر باشد فاصله بین ستون ها را نیز می توان بیشتر در نظر گرفت. به طور معمول برای نماهای خارجی ضخامت 6 یا 8 میلی متر تایید می شود.از قطر های 3 تا 5 میلی متر فقط در مواردی خاص استفاده می شود چون در مقابل فشار باد از استحکام کافی برخوردار نمی باشد. همچنین استفاده از قطرهای 10 میلی متر به بالا باعث سنگینی نما می شود که از لحاظ فنی استاندارد نمی باشد. ابتدا سطح زیرسازی را با یک پرایمر ( استون یا تینر در صورت استفاده از آلومینیوم ) از هر گونه آلودگی یا چربی پاک کنید. این کار را می توانید با استفاده از پنبه یا یک دستمال تمیز انجام دهید. با استفاده از دستگاه سنگ فرز، روکش پشت پانل را ساییده تا زمینه چسبندگی و اصطکاک بیشتری برای چسب پلی اورتان فراهم شود.لازم به ذکر است که سائیدگی فقط در قسمت هایی که به زیر سازی چسبانده می شوند باید صورت گیرد. بعد از اتمام تراشیدن پشت پانل، می بایست حتما سطح آن تمیز شود تا براده های چوب مانع از چسبندگی پانل نگردد.نظر به اینکه چسب پلی اورتان یک چسب فوری نیست، باید از گیره یا روکش دیگری استفاده کنید تا پانل حرکتی نکند تا مدت زمان پخت چسب کاملا سپری شود. روش پیشنهادی برای این سیستم نصب استفاده از نوارهای خود چسب می باشد.برای این منظور، یک روی نوار را در دو ردیف عمودی به زیرسازی چسبانده و روی دیگر آن را به همان حالت و بدون کندن پوشش، نگاه دارید. لا به لای نوارهای خود چسب را با چسب پلی اورتان طبق تصاویر پایین پر کنید. برای این منظور بهتر است که سر تفنگ v شکل باشد تا لایه چسب به صورت مثلثی شکل روی زیر سازی قرار گیرد . هر ردیف چسب پلی اورتان می بایست در حدود 9 میلی متر قطر داشته باشد . چند دقیقه بعد از اینکه چسب پلی اورتان را زدید، روکش بیرونی نوارهای خود چسب را کنده و پانل ها را بچسبانید. باید توجه داشته باشید که قطر نوارهای خود چسب بیشتر است. لذا تا قبل از اینکه پانل ها با نوارها تماس پیدا کند، می توان پانل ها را جا به جا و فاصله آن را تنظیم کرد . اما بعد از اینکه پانل با نوارهای خود چسب تماس پیدا کرد، دیگر نمی توان تنظیمات را انجام داد .
برش
پانل های اچ پی ال را می توان با دستگاه های عادی نجاری برش داد اما توجه داشته باشید که حتما از تیغه های مخصوص این کار استفاده شود، با توجه به فشردگی پانل ها، سرعت برش دستگاه باید پایین تر از زمانی باشد که چوب های غیرکامپوزیت را برش می دهد. پانل ها را می توان به وسیله اره های دیسکی ثابت یا اره های دستی برقی برش داد ( اره های MDF بر یا گرد بر) مشخصات تیغه اره باید به مشخصات دیسک هایی که برای برش پلای وود به کار گرفته می شود نزدیک باشد. قطر تیغه اره های دیسکی باید ٢٥٠ الی ٣٠٠ میلی متر برای اره های ثابت ( ایستاده ) و ١٥٠ الی ١٩٠ میلی متر برای اره های دستی باشد. تعداد دنده ها بستگی به قطر تیغه دارد و معمولا بین ٢٤ تا ٦٠ عدد است. اره باید همیشه برش را از پشت پانل شروع کند تا روکش چوب لب پر نشود. با در نظر گرفتن جهت چرخش دیسک اره، پانل باید از رو یا وارونه قرار گیرد : در صورت استفاده از اره ثابت ( ایستاده) : سطح چوبی پانل به روی بالا در صورت استفاده از اره دستی : سطح چوبی پانل به روی پایین
سی ان سی اچ پی ال
اخیرا با بهره گیری از دستگاه های سی ان سی جدید، برش بانلهای اچ پی ال با طراحی فانتزی در اشکال مختلف جهت استفاده در بالکن و سقف کاذب امکان پذیر گشته است .
سوراخ کاری
پانل ها باید با استفاده از مته های سخت سوراخ گردد. در هنگام سوراخ کاری پانل ها معمولا قطر سوراخ ها می بایست از قطر ١ الی ٢میلیمتر بیشتر باشد تا هم حرکت آزاد پانل را میسر سازد و هم اینکه انبساط و انقباظ پانل یک فشار در زاویه قائم را به پیچ یا پرچ وارد نسازد. توجه: تنها در مرکزثقل پانل ، قطر سوراخ و قطر پیچ یکسان است. هنگام سوراخ کاری، اتصالات ( پیچ ، پرچ ، … ) می بایست با فاصله ای معین از گوشه های ورق نصب شوند. نصب پانل ها در خطوط منحنی با توجه به ساختار پانل های HPL و روکش طبیعی آن نمی توان پانل ها را نورد یا خم کرد. لیکن پانل ها از انعطاف کافی جهت نصب شدن در خطوط منحنی را برخوردار نمی باشند.(یعنی حالت ارتجاعی داشته و بعد از فرایند خم یا نورد به حالت اول بر می گردد) برای نصب پانل ها در خطوط منحنی به نکات زیر عمل کنید: ١- تنها روش نصب پانل ها در خطوط منحنی سیستم پیچ یا پرچ نمایان می باشد. ٢- فاصله بین تکیه گاه ها نباید بیشتر از ٤٠ سانتیمتر باشد. ٣- نسبت به شعاع( وتر) قوس و منحنی طراحی شده ، از پانل با ضخامت مناسب استفاده کنید.برای شعاع کوچک تر از پانل با ضخامت کمتر استفاده می شود. ٤- پانل، هنگام نصب نباید تحت فشار قرار داشته باشد و مطمئن باشید که استرس فیزیکی به پانل ها وارد نشود.
دستورالعمل حمل، جابه جایی ونگهداری درانبار
دستورالعمل حمل و جابه جایی ــ از قرارگیری اجسام خارجی بین صفحات، برخورد آنها با لبه های تیز و از لغزیدن ویا حرکت افقی صفحات بر روی یکدیگر اجتناب شود. ــ برای برداشتن صفحات از روی یکدیگر به صورت عمودی آنها را بلند کرده بعد جابجا نمایید و از کشیدن انها بر روی هم خودداری کنید. ــ برای جابجایی پانلها با دستگاه از تسمه استفاده کنید.در محل اتصال تسمه با پانل از کارتن برای جلوگیری از آسیب به لبه های پانل استفاده کنید. دستورالعمل نگهداری در انبار ــ پانل ها باید به صورت افقی و خوابیده نگهداری شوند.هرگز آنها را به صورت عمودی و یا به دیوار مگر برای زمانی کوتاه قرار ندهید.توجه داشته باشید زیر پانل ها باید کاملا صاف باشد تا از تاب برداشتن آنها جلوگیری شود. ــ پانل هاباید در یک مکان سرپوشیده خشک و پاکیزه ، دور از نور مستقیم آفتاب و باران انبار شوند. شرایط آب و هوایی در دو طرف پانل ها باید یکسان باشد. شرایط مناسب دمای 23 درجه سانتی گراد (+/-2درجه) و رطوبت 50درصد (+/-5درصد) می باشد. فیلم محافظ پانل ها بعد از نصب باید حذف شوند چون تابش نور خورشید باعث میشود فیلم به سطح پانل بچسبد.(پانل ها را قبل از نصب در معرض نور خورشید قرار ندهید).
نگهداری و تعمیر پانل HPL
پانل ها از هرگونه نگهداری و تعمیرات که معمولا برای چوب استفاده می شود بی نیاز است. اما در صورت آسیب دیدگی جدی باید آن را تعویض کنید. نکته : لیبل ( فیلم محافظتی ) کشیده شده بر روی پانل ها را بعد از نصب از آن جدا نمایید. حتی الامکان سعی کنید این کار بعد اتمام پروژه انجام دهید تا سطح پانل ها صدمه نبینند. سطح صیقلی پانل ها مانع از جذب گرد و غبار و آلودگی می شوند . اما در شهر هایی که آلودگی هوا بیشتر می باشد لازم است سطح پانل ها هر چند وقت یک بار شسته شود. خاصیت ضد چسبندگی پانل ها این امکان را می دهد که سطح آن به سهولت با استفاده از آب و محلول های نظافت خانگی تمیز شود . برای شستن پانل ها حتما به نکات ذیر توجه کنید: 1) محلول های خانگی را در آب رقیق کرده و بعد از آن استفاده کنید و از شستن بامواد شیمیایی ناشناخته یا تند پرهیز کنید. 2) جهت شستن، از پارچه های نرم و تمیز که به سطح پانل آسیب نمی رسانند استفاده کنید، و هرگز از پشم شیشه ، اسکاج ،گونی و هر چیزی که موجب خراش در سطح پانل می شود استفاده نکنید. 3) بعد از اتمام کار و شستن پانل ها با کف و صابون سطح پانل را با آب روان تمیز کنید و اجازه دهید پانل ها به طور طبیعی خشک شوند. 4) تمیز کردن پانل ها با دستگاه های پمپاژ آب با فشار بالا موجب آسیب دیدگی آن ها می شود .