نمای خشک
انواع نمای خشک ساختمان
-از لحاظ متریال : نمای خشک آجری ، نمای سنگ خشک، نمای سرامیک خشک، شیشه، ترمووود، کامپوزیت، نمای خشک فلزی و غیره.
نحوه اجرای نمای خشک ساختمان
در اجرای نمای خشک آجری، سنگی یا سرامیکی، متریال نما توسط زیرسازیهای آهنی و آلومینیومی و بدون ملات روی سازه اصلی نصب میشود. اجرای نمای خشک آجری یا مصالح دیگر نه تنها امنیت نما را افزایش میدهد، بلکه خیال شما را از بابت احتمال سقوط مصالح نیز راحت میکند.
نحوه اجرای نمای خشک ساختمان نما را دو لایه میکند. در فضای خالی بین سازه و انواع نمای خشک میتوان عایقی در برابر سرما و گرما، آلودگی صوتی و… اجرا کرد. به شرایط اقلیمی نیز در اجرای نمای خشک ساختمان توجه میشود. مثلا در مناطق گرم و مرطوب، فضای خالی طوری طراحی میشود که هوا در آن قابل تهویه باشد. اما در مناطق سرد و خشک، طراحی به گونهایست که هوا در آن حبس میشود.
مزایا
هزینه مناسب : اجرای نمای خشک ساختمان عمر مفید نما را بالا برده، و هزینههای ترمیم را نیز کاهش میدهد
طراحی مهندسی ساختمان وکاهش پرت مصالح
سازگاری رفتار مصالح درمقابل تغییرات دمایی
تولید صنعتی مصالح مصرفی ساختمان
قابلیت تنظیم سطح نما
کاهش هزینه ی بازسازی و ترمیم ، افزایش عمر مفید و امکان بازیافت دوباره مصالح به کارگرفته شده
سازگاری با اخرین استانداردهای ملی و جهانی (عایق حرارتی و صوتی – وزن کم و انطباق با ایین نامه های زلزله : در مقایسه با روش دوغابی، اجرای نمای خشک ساختمان بهطور میانگین 80 تا 100 کیلوگرم از وزن هر مترمربع کم میکند. این مسئله علاوه بر کاهش قیمت اجرای نمای خشک، نیروی ویرانگر زلزله را نیز بسیار کاهش میدهد).
امنیت بالا: از آنجا که برخی از انواع نمای خشک ساختمان مانند پروفیلهای آهنی، آلومینیومی، استیل و… به صورت صنعتی تولید میشود، امکان خطای انسانی (مثلا در درصد اختلاط ملات) حذف شده و کیفیت افزایش مییابد.
کاهش زمان اجرا و افزایش کیفیت
اجزا سیستم نمای خشک :
1-عایق حرارتی.
به طور مستقل با اتصال مکانیکی یا چسب به زیر کار محکم میشود.
چهارچوب نگهدارنده:این چهارچوب میتواند از چوب اشباع شده، فولاد یا آلومینیوم ساخته شود. فواصل و اندازهها و نوع اتصالات زیر به گونهای طراحی میشود که در برابر عوامل مخرب از جمله باد مقاوم باشد.
2-فضای خالی تهویه.
در اغلب سیستمهای نمای خشک به منظور جلوگیری از ورود نم یا رطوبت به داخل ساختمان، یک فضای خالی تهویه بین نما و عایق ایجاد میکنند.
3-نمای خشک و اتصالات
برخی از مصالح که برای نمای خشک میتوان استفاده کرد عبارتند از: صفحات رزین اشباع شده، پشم معدنی فوقالعاده فشرده، الیاف سیلیکات کلسیم، ورقههای آلومینیوم و کاشیها و آجرهایی سفالین که گسترهای وسیع از رنگ و بافت را در برمی گیرد. نمای خشک را میتوان با اتصالات آزاد اجرا کرد. که در این صورت در مقابل باران قابل تنظیم خواهد بود.
نمای خشک اجری
نمای خشک آجری یکی از محبوبترین گزینهها برای اجرای نمای خشک ساختمان و در شرکتهای نمای خشک است
مزایا
مقاومت ساختمان را در برابر آتشسوزی بالا میبرد.
قیمت اجرای نمای خشک آجری نسبت به قیمت اجرای نمای سنگ خشک و متریالهای دیگر مناسب تر است
بدون ملات، و با استفاده از پیچ، مهره و سایر اتصالات روی ساختمان انجام میشود.
وزن کمتری دارد
در برابر انواع شرایط آب و هوایی نیز مقاومت بالاتری از خود نشان میدهد.
اجرای نمای خشک آجری هم مانند سایر مصالح بدون ملات، و با استفاده از پیچ، مهره و سایر اتصالات روی ساختمان انجام میشود. نمای خشک آجری نسبت به بسیاری مصالح نیز وزن کمتری دارد و بسیار راحت نصب میشود. نمای خشک آجری در رنگهای مختلفی در بازار موجود است. نمای خشک آجری در برابر انواع شرایط آب و هوایی نیز مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.