نمای لوور
نمای لوور در نمای شیشه ای ساختمان ها نوعی تابش بند هستند که به صورت منقطع در نمای ساختمان ها به کار برده می شوند و دید را از بیرون ساختمان به سمت داخل محدود می سازند و شدت تابش آفتاب را کاهش می دهند و برای مهندسین معمار این امکان را فراهم می سازند تا نمای ساختمان را زیباتر طراحی نمایند که امروزه در ابعاد مختلف و به حالت های افقی و عمودی در نمای ساختمان ها نصب می شوند.
انواع لوورها
امروزه از انواع لوورها در نمای شیشه ای ساختمان ها استفاده می شود که این لوورها با توجه به جنس شان به دو نوع آهنی و آلومینیومی تقسیم می شوند و نوع آلومینیومی آنها که وزن کمتری دارند بر روی نور گیر اجرا می شوند و نوع چوبی آنها در سقف آلاچیق ها کاربرد دارند ، از نظر جایگیری لوورها به دو صورت مستقیم در نمای ساختمان ها و یا روی پنجره نصب نی شوند که دید را محدود می سازند و موجب سایه اندازی بر روی ساختمان می شوند.
مزایای استفاده از لوور
– هنگامی که از نمای لوور در ساختمان استفاده می گردد اشعه آفتاب از شیشه عبور نخواهد کرد و موجب افزایش دمای داخل آن نخواهد شد .
– نمای لوور این قابلیت را دارد که با هر نوع شرایط اقلیمی سازگار باشد و در ساعات مختلف روز باعث تغییر نمای ساختمان می شود.
– با استفاده از ویژگی های نمای لوور طراحان و معماران از نظر تنوع در طراحی و ساخت نمای شیشه ای ساختمان ها از قابلیت های بیشتری برخوردار خواهند بود.
انواع مدل های لوور
نمونه های پر مصرف نمای لوور به دو صورت مدل های ثابت و متحرک تولید می شوند که هر کدام ویژگی منحصر به فرد خود را دارند؛
لوور ثابت
مدل لوور ثابت از نمونه های پر مصرف لوور می باشد که به دلیل سادگی و اقتصادی بودن و به دلیل نصب آسان بر روی نماهای مختلف شیشه ای و کامپوزیت مصرف بیشتری را نسبت به لوورهای دیگر دارد.
لوور متحرک
این مدل از لوور با کمک کنترل از راه دور و یا سوییچ به مشتری در کنترل نما کمک می نماید و به دلیل اتصالات امکان هماهنگی با تکنولوژی های به روز شده را دارا می باشد و در طول روز جهت تغییرات روشنایی ساختمان می توان از این نوع لوورهای متحرک استفاده نمود.
کاربرد نمای لوور در ساختمان ها
سیستم های نور گیر لوور آلومینیومی که بسیار پر کاربرد هستند در ساختمان های مسکونی، ورزشگاه ها، ساختمان های اداری و مدارس کاربرد دارند و باعث زیبایی بخشیدن به این ساختمان ها و ایجاد فضایی آسوده با نور متعادل و دمای مناسب در آنها خواهند شد و این لوورها تاثیر تابش مستقیم نور آفتاب را تا میزان ۸۰ درصد در ساختمان ها کاهش می دهند .
انواع لوور از لحاظ متریال به کار رفته در ساخت آن:
- لوور چوبی که معمولا از چوب ترموود می باشد
- لوور فلزی که هم از آهن تشکیل می شود و هم از آلومینیوم
- لوور کامپوزیت که از ورق های کامپوزیت تشکیل می شود.
انواع لوور آلومینیومی:
- لوور دوکی: به شکل دوک هستند و ظاهر بسیار زیبایی را ایجاد می نمایند، این لوورهای دوکی شکل در سایزهای ۸۰ میلیمتر تا ۳۰۰ میلیمتر تولید می شوند و توسط قطعات پروفیل آلومینیوم منقاری و پروفیل آلومینیوم خورشیدی به شاسی کشی بدنه متصل میشوند.
- لوور مکعبی: لوور مکعبی به شکل مقطع مستطیلی تولید می شوند و با اتصالات منقاری و خورشیدی به شاسی کسی بدنه نصب می شوند.
- لوور ثابت: لوور ثابت بر روی انواع نماهای تمام شیشه و یا نماهای کامپوزیت نصب می شود، در این حالت امکان حرکت در لوورها وجود ندارد و لوور برای زیبایی بخشی به نمای ساختمان و جلوگیری از ورود نور خورشید بر روی نما نصب می شود.
- لوور متحرک: لوور متحرک با استفاده از اتصالات، چرخ دنده ها و موتورهایی خاص و با استفاده از ریموت کنترل قابل حرکت می باشد و بسته به نیاز جا به جا می شود.
اجزا و قطعات نصب لوور:
- پروفیل لوور آلومینیومی در دو شکل مستطیل یا دوکی
- قطعه اتصالی خورشیدی که به سازه متصل می شود و قابلیت زاویه بندی های مختلف را دارد.
- قطعه اتصالی منقاری (متصل به قطعه لوور)
نحوه قرارگیری لوور:
- مستقم بر روی پنجره
- به صورت پیش آمدگی و به صورت افقی بر روی پنجره ها