سرامیک خشک نما
در سیستم نمای خشک برای اتصال المان ها به یکدیگر از ملات استفاده نمیشود. برای اتصال المان های مخصوصی که در این سیستم به کار میروند، از تجهیزات فلزی مانند ریل استفاده میشود صنعت نمای خشک امروزه زیبایی و نوع طراحی نماهای ساختمان نشان دهنده رتبه کاری، نوع فعالیت و حتی طرز فکر، ایده ها و نقطه نظرات مدیران آن مؤسسه و سازمان می باشد. از این رو مدیران ارشد شرکت ها علاوه بر روش های نوین تبلیغات می کوشند تا نوع، محل و بویژه نمای ساختمان مرکزی سازمان خود را به گونه ای طراحی و انتخاب نمایند تا نشان دهنده نوع و اهمیت فعالیت آنها باشد.
سیستم های مدرن نماسازی که با نصب سنگ به روش خشک در دهه ۷۰ میلادی برای اولین بار در کشور آمریکا جهت ساختمان های بلند مرتبه طراحی و مورد استفاده قرار گرفت یکی از روش های جدید و قابل انطباق با استانداردهای جدید ساختمانی بود که این روشها از دهه ۸۰ شمسی در ایران اجرا شد که طی سالهای گذشته تاکنون پیشرفت های زیادی در این زمینه حاصل شده است و این شرکت توانسته است با بومی نمودن این تکنولوژی ها، نوآوری های زیادی را در این زمینه بدست آورد و در حال حاضر انواع مصالح مدرن دنیا را بصورت کاملا مهندسی طراحی و اجرا می نماید.
سرامیک خشک نما گروهی از مواد نو هستند که با توجه به کاربرد، ارزش افزوده و پیچیدگی فناوری ، دارای تقسیم بندی های مختلفی هستند. رایجترین دستهبندی سرامیک خشک نما بر اساس نحوه تولید ، ضخامت ، سیستم های زیر سازی اجرا ی انها می باشد. این دستهبندی شامل: سرامیک پرسلانی خشک نما به حالت مجوف (سوراخ دار) و سرامیک پرسلان خشک نما به حالت تو پر (فول بادی ) می باشد. در واقع دلیل اصلی این سرامیک ها در دنیا پایین آوردن هزینه های اجرای نما ، سرعت اجرا ، عدم جدا شدن مصالح و هزینه های نگهداری ساختمان از لحاظ مصرف انرژی بوده است.
اجرای نما
انواع سرامیک خشک :
سرامیک خشک مجوف :
-
به دلیل وجود سوراخ در ضخامت سرامیک، خاصیت عایق بندی بهتری دارند.
-
به دلیل وجود سوراخ در ضخامت سرامیک، کاهش وزن بیشتری در نما رخ می دهد.
-
آب بندی بسیار عالی در اجرای نما
سرامیک خشک توپر :
-
جذب آب بسیار کم
-
با توجه به اجرای نمایان و یا غیر نمایان سرامیک خشک طراحی های متفاوتی دارند.
-
قیمت کمتری نسبت به مجوف دارد.
-
ابعاد استاندارد این سرامیک ۶۰ *۱۲۰ سانتی می باشد
نصب سرامیک در نمای خشک به دو روش کلی قابل اجرا می باشد :
در این روش قطعات اتصالی قابل رویت می باشند و ویژگی اصلی آن سرعت نصب و سبک تر بودن سازه و زیرسازی می باشد.
روش نمایان ( Visible ) :
در این روش قطعات اتصالی قابل رویت می باشند و ویژگی اصلی آن سرعت نصب و سبک تر بودن سازه ، کم بودن هزینه و زیرسازی می باشد.
غیر نمایان ( Invisible ) :
در این سیستم از انکر و براکت های مخصوصی استفاده می گردد که هیچ کدام از قطعات اتصال قابل رویت نیستند.
این روش در دو نوع مختلف اجرا می گردد .
۱ . روش کیل ( KEIL ) :
در این روش سرامیک خشک توسط دریل آندرکات سوراخ شده ، انگر کیل درون آن قرار می گیرد سپس از طریق اتصالات آلومینیومی مخصوصی به نام کلمپ (Clamp) بر روی ریل های آلومینیومی افقی مخصوص این سیستم متصل می شوند.
۲ . سیستم شیاری :
در این روش ابتدا بر قسمت پشت سرامیک ها توسط دستگاه اتوماتیک شیارزن شیارهایی تعبیه می شود، توسط دستگاه شیارزن شیارهای ویژه ای در دو جهت معکوس ایجاد می شود و سپس کلمپ ها به وسیله برجستگی هایی که دارند توسط چسب مخصوص داخل این شیارها کاملا محکم می شوند، سپس سرامیک ها از طریق کلمپ بر روی ریل مستقر شده و به وسیله پیچی که بر روی کلمپ تعبیه شده است در محل خود رگلاژ می شوند
سیستم های نصب سنگ به روش Keil
سیستم های نصب سنگ به روش keil : این سیستم به دلیل ساختار منحصر به فرد انکرهای خود از سایر سیستم ها متمایز بوده و قادر به نصب انواع سنگ می باشد . انکر ها در این سیستم از یک بدنه انکر و پیچ M6 تشکیل شده اند که امکان استفاده از پیچ مغزی با مهره واشردار نیز وجود دارد . پس از سوراخکاری ، انکر در داخل سوراخ ایجاد شده(بوسیله ی دریل آندرکات) قرار می گیرد و با پیچ بر روی قلاب فیکس می شود . پیچ های این سیستم دارای واشرهای خاصی مس باشد که با بسته شدن بر روی قلاب ، شیارهایی ایجاد می کنند و موجب قفل شدن پیچ بر روی قلاب می شوند که از بازشدن پیچ جلوگیری به عمل می آورند .
مقاومت مکانیکی و پایداری :
-
مقاومت کششی و برشی در برابر بار وارده ضمیمه c1
-
ابعاد انکر و دیگر اجزا ضمیمه c1
-
مقاومت در برابر آتش
-
واکنش در برابر آتش class A1
-
مقاومت در برابر آتش ارزیابی نشده
ویژگی های سیستم نصب سرامیک خشک:
-
در این نوع سیستم ها به دلیل اینکه پروفیل های عمودی آلومینیومی از میان درز سرامیک ها دیده می شوند، به جهت زیبایی بیشتر این پروفیل به رنگ مشکی رنگ آمیزی می شود.
-
درز میان سرامیک ها ۶ یا ۸ میلی متر تنظیم می شود. باز بودن این درزها این امکان را فراهم می آورد که هوا در پشت سرامیک ها جریان داشته باشد و از ایجاد تقطیر در پشت سرامیک ها جلوگیری به عمل آید.
در اجرای سرامیک به روش خشک توجه به نکات زیر ضروری است:
-
پنجره، درز، برآمدگی ها و نقاط کور ساختمان باید با دقت و تمرکز زیاد آب بندی شوند.
-
لایه محافظ روی دیوارو قسمت های ریز کار باید به دقت کنترل و بازبینی شوند.
-
نوع مصالح مورد استفاده و زیرسازی های موجود باید از نظر زیبایی شناختی بررسی شوند و با یکدیگر تطابق داشته باشند ، قیمتی مناسب داشته باشند و به آسانی و با سرعت بالایی اجرا شوند.
-
چهار چوبی که انتخاب می شود باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد.
-
اتصالات در برابر سرما، گرما، بخار آب و گازهای موجود در هوا مقاوم باشند و از اتصالاتی ضخیم و با دوام استفاده شود.
-
متریال زیرسازی با مصالح نمای خشک به گونه ای انتخاب شود که از لحاظ شیمیایی با یکدیگر مغایرت نداشته باشند. (باعث خوردگی نشوند.)
-
حتما پس از نصب کیفیت کل سازه نما مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد