رد کردن لینک ها

اجرای نمای بتن مشبک

تاریخچه

تاریخچه شکل گیری نمای پیش ساخته مشبک یا جی اف ار سی (GFRC) و استفاده از بتن اکسپوز به دهه 40 میلادی و پس از جنگ جهانی برمیگردد. آمریکایی ها با استفاده از تایل های بتنی ، نمای ساختمان خود را پوشش می دادند و با ورود صنعت به ساختمان سازی ، تایل های پیش ساخته بتن اکسپوز ، به دلیل بهینه سازی در ساخت و مصرف مواد اولیه و اطمینان از کیفیت ساخت و همچنین صرفه جویی در زمان بسیار مورد توجه معماران بزرگ برای پوشش نمای بیرونی ساختمان ها قرار گرفت. همچنین متریال بتن متریال نوینی تلقی می شد که با قرار گرفتن کنار سایر متریال ها مانند چوب ، شیشه و… ، حس های مختلفی را به فضای داخلی القا می کرد.

ماجرای پیدایش جی اف ار سی به شکلی دیگری رقم خورد. روس ها بتن های مصرفی خود را با اضافه کردن الیاف بازالت مسلح می کردند اما پس از پایان جنگ جهانی و نبود الیاف بازالت مجبور به استفاده از الیاف شیشه شدند که نتیجه آن پدید آمدن متریال جی اف ار سی بود. در ابتدا تایل های بتن مشبک برای دکوراسیون های داخلی استفاده شد. اما با گذشت زمانی کوتاه اکثرا کشور های در حال توسعه به دلیل بهینه سازی هزینه ها و همچنین امکان ایجاد طرح های متنوع رو به استفاده از جی اف ار سی در نما سازی آوردند.

مزایا

مدرن بودن و رو به جلو حرکت کردن برای تمام مهندسین صنعت ساختمان بسیار مهم می باشد. نمای پیش ساخته بتنی جی اف ار سی از متریال های مهمی هست که به دلیل داشتن مزایای بی شمار هر مهندس یا سازنده ای باید با آنها آشنا باشد.

1. سبک سازی

در صنعت ساختمان ، همواره بحث سبک سازی سازه مطرح بوده و همچنان هم مطرح می باشد. سبک سازی ساختمان ها از جهات مختلفی مورد توجه مهندسین عمران و معماران و همچنین سازندگان آزاد قرار دارد. محاسبات مهندسین برای طراحی و ساخت یک ساختمان ، بر اساس معیار های متفاوتی انجام می شود که از همان ابتدای ساخت باید به آن توجه شود.

به عنوان مثال، حجم بتن مصرفی برای اسکلت یک ساختمان با اسکلت بتنی که سنگینی نمای سنگ را باید تحمل کند بسیار بیشتر از بتن مصرفی در یک ساختمان با نمای بتن اکسپوز یا جی اف ار سی می باشد. این خود صرفه جویی در هزینه ها را به دنبال دارد.

2. فرم

فرم یکی از مهم ترین عناصر طراحی یک ساختمان به حساب می آید. نمای جی اف ار سی به شکل پیش ساخته و یا قالب گذاری در محل پروژه ، امکان ایجاد هر نوع فرمی را دارد. ساخت هرگونه فرم با ابعاد و اندازه های متفاوت به کمک بتن اکسپوز یا جی اف ار سی دست طراحان را در طراحی بسیار باز گذاشته است. جی اف ار سی ها حتی فرم و طرح پذیری بیشتری دارند و در صورت نیاز میتوان آنها را رنگ آمیزی کرد.

3. نصب آسان و سریع

پنل ها و تایل های پیش ساخته بتن اکسپوز و جی اف ار سی را می توان به روش های مختلفی برای اجرا آماده کرد. یعنی با توجه به شرایط پروژه امکان اینکه روش اجرا متفاوت باشد وجود دارد. اما در هر صورت پنل های پیش ساخته بتنی با سرعت بالا و آسان قابل اجرا هستند.

4. مقاومت آب و هوایی

تایل های بتنی مشبک در برابر تغییرات آب و هوایی شدید (سرما و گرما که عموما باعث منبسط و منقبض شدن متریال ها می گردد) و رطوبت بسیار مقاوم هستند.

5. کاربرد های گسترده

کاربردی بودن نمای پیش ساخته جی اف ار سی و بتن اکسپوز از نکات دیگر قابل توجه این متریال ها می باشد. نمای ساختمان یکی از این موارد است.

جی اف ار سی به طور گسترده در نمای ساختمان های متفاوتی استفاده می شود. اما تزئینات شهری از دیگر کاربرد های آنهاست. تزئینات مکان هایی مثل پل ها ، زیرگذر ها ، اتوبان ها ، ایستگاه های اتوبوس ، پارک ها و سایر عناصر شهری که میتواند یک هویت منحصر به فرد برای شهر به همراه داشته باشد.

اما از کاربرد بتن های مشبک در طراحی داخلی نباید غافل شد. امروزه طراحان داخلی با استفاده از این متریال برای هر فضایی اعم از اداری ، آموزشی ، مسکونی و … هویت مستقل ایجاد میکنند تا منحصر به فرد بودن فضا را بهتر نشان بدهند.

6. دوست دار محیط زیست

نمای پیش ساخته جی اف ار سی و بتن اکسپوز دوست دار محیط زیست بوده و از عایق صوتی و حرارتی بسیار خوبی رو ایجاد میکنند. همچنین در برابر خوردگی ، سایش و حریق از مقاومت بالایی برخوردارند.

معایب نمای پیش ساخته

شاید تنها ایرادی که به بتن های اکسپوز بتوان وارد کرد ، رنگ سرد آنهاست که مورد پسند همگان نیست ، اما می توان با ترکیب این متریال در کنار سایر متریال ها مانند چوب ، شیشه و … از سردی و بی روحی آن کم کرد و حتی باعث شد تا بتن اکسپوز گرم تر به نظر برسد.

با استفاده از این متریال شما می توانید ساختمانی خاص و زیبا با صرف هزینه کمتر داشته باشید. شرکت کیاپرتو آماده طراحی و اجرای نمای شما با تایل های بتن مشبک به صورت خشک می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر میی توانید با ما تماس بگیرید. 

به گفتگو بپیوندید